نوشته شده توسط : b.gholami

الکل متانولی چیست؟

متانول که "الکل مالشی"، "متیل الکل"، "متیل الکل" و "الکل صنعتی" نیز نامیده می شود، مایعی شفاف با فرمول شیمیایی CH3OH است. الکل متانول ساده ترین نوع الکل است، در واقع یک ماده شیمیایی بی رنگ، فرار، قابل اشتعال و سمی است که دارای خواص قطبی است که آن را به حلال خوبی تبدیل می کند.قیمت متانول صنعتی بشکه ای کلیک کنید.

به طور کلی رنگ متانول و الکل صنعتی بی رنگ بوده و شباهت زیادی به یکدیگر دارند و گاهی برای تشخیص آن ها الکل متانولی به رنگ صورتی یا نارنجی تولید می شود. و هنگام سوختن با شعله سفید روشن یا رنگ زرد می سوزد. قیمت الکل متانولی به عوامل مختلفی بستگی دارد، اگر قصد خرید الکل متانولی را دارید، حتما ادامه مقاله را بخوانید تا شما را با بزرگترین منبع فروش الکل متانولی در ایران آشنا کنیم.

توجه داشته باشید که "متیل الکل" در صورت بلعیدن برای انسان بسیار سمی است و بیشتر برای ایجاد سوخت، حلال و ضد یخ استفاده می شود و استفاده از "متیل الکل" در صنعت پررنگ تر است که در ادامه به آن می پردازیم.

 

بسیاری از افراد به اشتباه الکل متانولی را برای ضدعفونی دست های خود خریداری کرده اند و یا به عبارتی الکل چوب خریداری کرده اند که همانطور که گفته شد خاصیت ضد میکروبی و ضدعفونی کنندگی بسیار ضعیفی دارد و ضرر آن بیشتر از فایده است، بنابراین خرید الکل متانولی به هیچ وجه برای افراد توصیه نمی شود. اهداف ضد عفونی

برخی افراد سودجو در جامعه با افزودن موادی مانند وایتکس به منظور فروش الکل متانولی رنگ آن را به الکل طبی (سفید روشن) تغییر داده اند اما تمام خواص سمی خود را دارد و احتمالاً الکل سفید است. به مردم دارو می دهند که عوارض زیادی برای فرد به همراه دارد.

 

پس هنگام خرید الکل مالشی برای ضدعفونی دست‌ها، به تفاوت‌های ظاهری و شیمیایی آن‌ها توجه کنید تا به اشتباه الکل چوب نخرید. در زیر تفاوت بین الکل متانول و الکل اتانول را با جزئیات بیشتری مورد بحث قرار خواهیم داد.

درباره الکل متانول و تاریخچه آن

از لحاظ تاریخی، متانول زمانی ایجاد شد که سلولز، قند اصلی موجود در چوب و برخی گیاهان دیگر، توسط باکتری ها تخمیر شد. این فرآیند تخمیر منجر به تولید ماده ای شد که بلعیدن آن کشنده بود اما به عنوان حلال برای اهداف علمی مفید بود و امروزه بسیاری از مردم الکل متانول را برای مصارف صنعتی خریداری می کنند.

در گذشته «مصریان باستان» از مخلوطی از مواد از جمله متانول در فرآیند مومیایی کردن استفاده می کردند و آن را با تجزیه و تحلیل چوب به دست می آوردند. با این حال، متانول خالص اولین بار توسط بویل در سال 1661 پس از میلاد از تقطیر چوب بدست آمد و مصرف آن پس از کشف آن بسیار افزایش یافت. به همین دلیل به الکل متانول الکل چوب نیز می گویند.

خواص فیزیکی و شیمیایی الکل متانول

ذکر این نکته ضروری است که هر چه بیشتر در مورد خواص الکل متانولی بدانید، خرید یا فروش الکل متانول با موفقیت بیشتری انجام می شود:

 

اسامی مترادف با الکل متانولی به شرح زیر است:

متانول، متیل الکل، متیل الکل، الکل صنعتی، الکل چوب، هیدروکسی متان، الکل متیل چوب الکل. متیلول، متیل الکل، متیل هیدروکسید، متیل هیدرات،

 

کلاس محصول: 1. الکل متانولی صنعتی 2. الکل متانولی آزمایشگاهی.

واکنش های شیمیایی الکل متانول

خرید متانول الکل یا فروش الکل متانولی در صنعت برای اهداف زیادی انجام می شود اما باید دانست که متانول به دلیل ویژگی هایی که دارد با ترکیبات شیمیایی واکنش می دهد و بنابراین می توان مواد شیمیایی مختلفی را از آن به دست آورد به عنوان مثال از کربونیلاسیون اسید استیک به دست می آید. البته این اسید را می توان با روش دیگری نیز به دست آورد. با ترکیب متانول با مونوکسید کربن.

واکنش های مهم صنعتی عبارتند از: گاز هیدروژن، گاز هیدروژن اکسید کننده، تبدیل به آلدهید روی کاتالیزورهایی مانند نقره یا مولیبدن - اکسید آهن، دی اکسید کربن و با استفاده از کاتالیزور کبالت یا رودیم، دی متیل به اسید استیک تبدیل می شود.

روش های تولید الکل متانول

متانول را می توان به روش های مختلفی تولید کرد:

متانول به طور طبیعی توسط متابولیسم بی هوازی انواع مختلف باکتری ها تولید می شود و معمولاً به مقدار کم در محیط وجود دارد. بنابراین مقدار کمی بخار متانول در جو زمین وجود دارد که طی چند روز توسط هوا و در مجاورت نور خورشید اکسید شده و به دی اکسید کربن و آب تبدیل می شود.

راه دیگر برای تولید الکل متانول ایجاد واکنش بین مونوکسید کربن و هیدروژن در دمای 230-400 درجه سانتیگراد و فشار 5-60 Mpa است.

در واقع روش فعلی و مدرن تولید متانول به منظور فروش الکل متانول در بازارهای جهانی، واکنش مستقیم مولکول‌های مونوکسید کربن و گاز هیدروژن در حضور کاتالیزور است.

روش به دست آوردن متانول در فشار کمتر و با استفاده از کاتالیزورهای اکسید روی، مس و کرومیت طراحی و اجرا شده است، اما به دلیل مسمومیت کاتالیزور در اثر ترکیب با گوگرد یا کلرید، باید از گازهای مصنوعی خالص استفاده شود.

 

تبدیل کاتالیزوری متان به متانول توسط آنزیم هایی از جمله متان مونواکسیژنازها انجام می شود.





:: بازدید از این مطلب : 498
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 28 ارديبهشت 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: